Стань один день студентом

20 березня 2019 року кафедра соціальної педагогіки та соціальної роботи педагогічного факультету Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника долучилася до проведення профорієнтаційного заходу ініційованого міським центром зайнятості на тему: «Стань один день студентом», адже чим менше часу залишається випускникам до останнього шкільного дзвоника, тим більше тривоги викликає думка про вдалий вибір професії.

Захід розпочався з екскурсії педагогічним факультетом та надання інформації випускникам про умови вступної компанії у 2019 році. Доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Оксана Протас розповіла старшокласникам про спеціальності та додаткові спеціалізації, які вони можуть здобути навчаючись на педагогічному факультеті.

В рамках заходу старшокласники, разом зі студентами 3-го курсу спеціальності «Соціальна робота», освітня програма «соціальна педагогіка» прослухали лекцію, яку провела доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Людмила Березовська на тему: «Визначення сучасних ключових компетенцій» у рамках вивчення дисципліни «Самовиховання та саморегуляція особистості».

«Вибір професії – непростий і важливий етап у становленні кожної особистості. Від її правильного вибору залежить майбутнє людини, її самореалізація, успішність, кар’єра, задоволеність життям», – зазначила Людмила Березовська. Під час висвітлення лекційного матеріалу, лектор звернула увагу студентів та старшокласників на важливість здобуття освіти впродовж життя та розвитку ключових компетенцій, необхідних сучасному фахівцю, як-от: розвиток критичного мислення, вміння самостійно вирішувати завдання, креативність, інформаційна, комунікаційна та медіаграмотність, ІТ – грамотність, здатність до самоосвіти та побудови кар’єри та ін.

Підводячи підсумки проведеного заняття, майбутні абітурієнти мали змогу за допомогою діагностичних методик, виявити схильність до майбутньої професії, визначити мотиви освітньої діяльності та рівень комунікативності.