Зустріч із письменницею Ольгою Деркачовою

3 квітня 2019 року студенти 2-х та 3-х курсів спеціальності «Соціальна робота» педагогічного факультету мали нагоду познайомитися з письменницею Ольгою Деркачовою.

Модератор зустрічі – доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Людмила Березовська.

Ольга Сергіївна – доктор філологічних наук, професор Прикарпатського національного університету, член Національної спілки письменників України, лауреат міської літературної премії імені Івана Франка за книгу «Синдром підсніжника»; обласної літературної премії імені Василя Стефаника за книгу «Крамниця щастя». Роман «Коли прокинешся» у 2014 році отримав відзнаку «Коронації слова» у номінації «Найкращий твір про кохання».

Захід відбувся у формі діалогу, студенти мали можливість поставити питання письменниці щодо її творчості, послухати розповідь авторки про те, звідки вона черпає ідеї для творів, як обирає героїв, скільки часу витрачає на написання твору, де і коли їй найкраще пишеться, хто є критиком її творів, а хто першим читачем, чим надихається тощо. Під час розповіді Ольга Сергіївна зазначила: «…письменництво – це важка, наполеглива праця. Як і будь-яка інша робота, вона потребує докладання певних зусиль. Чим більше пишеш, тим вищі вимоги ставиш перед собою, проте, якщо Ви відчуваєте в цьому потребу, розумієте що це Ваше, пробуйте, пишіть, не факт, що все вийде з першого разу, всім сподобається Ваш твір, проте, будьте наполегливі і йдіть до своєї мети».

Ольга Деркачова поділилася зі студентами письменницьким досвідом, розповіла про способи поєднання наукової, викладацької та письменницької діяльності, розповіла про шкільні та студентські роки, свою першу книгу та про нові, творчі задуми.

Студенти подякували Ользі Сергіївні за щирість, відвертість, добрі та слушні поради. І хтозна, можливо ця зустріч сприятиме тому, що студенти почнуть більше читати, а можливо й віднайдуть у собі талант і стануть відомими письменниками чи поетами. Віримо у Ваші сили та можливості. Ви найкращі.