Профорієнтаційна зустріч зі студентами Івано-Франківського фахового коледжу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника

Вибір професії – це важливий крок у доросле життя. Насамперед це відповідальність перед батьками, суспільством, самим собою. Тому так важливо обрати свій майбутній професійний шлях.

З метою поінформованості студентів Івано-Франківського фахового коледжу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника викладачі кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Людмила Березовська, Роксоляна Зозуляк-Случик, Надія Сабат та Наталія Сабат надали майбутнім абітурієнтам інформацію про професію соціального працівника та перспективи подальшого працевлаштування.

Викладач Наталія Сабат продемонструвала студентам відеоролик, з матеріалів якого вони дізналися про переваги та перспективи навчання на спеціальності 231 Соціальна робота. Доценти Людмила Березовська та Надія Сабат провели онлайн опитування «Хто такий соціальний працівник». Професор Роксоляна Зозуляк-Случик у виступі зазначила, що професію потрібно вибирати з урахуванням своїх здібностей, схильностей, інтересів, талантів та бажань, а ще враховувати ситуацію на ринку праці.

Студенти дізналися: для того, щоб не помилитися у виборі фаху, необхідно об’єктивно оцінити свої можливості, з’ясувати, чи відповідають вони вимогам обраної професії. Учасникам заходу розповіли про можливість пройти безкоштовне тестування «Професія майбутнього та мій вибір сьогодні» від Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, спрямоване на виявлення професійних переваг та особливостей темпераменту.

Також майбутнім абітурієнтам розповіли про випускників спеціальності «Соціальна робота», закцентувавши на тому, що, хоча вони працевлаштовані в різних сферах, однак змогли себе реалізувати як успішні самодостатні фахівці. На завершення зустрічі учасники переглянули відео про корисне і цікаве дозвілля студентів.