ПРОФОРІЄНТАЦІЙНИЙ ЗАХІД КАФЕДРИ СОЦІАЛЬНОЇ ПЕДАГОГІКИ ТА СОЦІАЛЬНОЇ РОБОТИ

Кафедра соціальної педагогіки та соціальної роботи проводить активну профорієнтаційну діяльність з метою надання абітурієнтам актуальної й грунтовної інформації стосовно вибору майбутньої професії.

Так, 14.04.2021 року доцентками кафедри соціальної педгогіки та соціальної роботи Іриною Дідух і Лідією Тимків було проведено онлайн профорієнтаційну зустріч з учнями 11-Б класу Хімчинського ліцею «Інтелект» Рожнівської ОТГ Косівського району.

Школярі із зацікавленням переглянули презентаційні матеріали та прослухали змістовну розповідь про особливості та соціальну значущість професійної діяльності соціальних працівників та соціальних педагогів. Також було акцентовано увагу старшокласників на таких перевагах навчання в Прикарпатському національному університеті ім.В.Стефаника, як: його високий рейтинг серед ЗВО України, велика кількість напрямів навчання, високий рівень викладання, потужні наукові школи та можливість активного й змістовного дозвілля.

Для більш усвідомленого вибору майбутньої професії, абітурієнтам була надана інформація про реалізацію Прикарпатським національним університетом соціального проєкту «Професія майбутнього і мій вибір сьогодні». Проєкт передбачає безкоштовне психологічне тестування для визначення здібностей та інтересу до професій у молодих людей, перед якими постало питання важливого життєвого вибору – майбутньої професійної діяльності.

Під час перегляду презентаційного матеріалу, викладачі звернули увагу на особливості ВСТУПУ-2021; на освітні програми, за якими кафедра здійснює підготовку фахівців; на можливості подальшої професійної реалізації після завершення навчання; на можливості навчання за програмою подвійних дипломів. Окрім  навчальної діяльності, старшокласників зацікавила розповідь про цікаве й змістовне дозвілля студентів, про органи студентського самоврядування та участь в їх роботі, а також про  діяльність Студентської спілки волонтерів, яка уже відзначилась цілою низкою благодійних заходів.

Більш ширшому висвітленню інформації про спеціальності, сприяв перегляд відеороликів, створених студентами. У відеороликах яскраво відображено події із життя студентської спільноти кафедри – дозвілля, проходження волонтерських та виробничих практик, участь у наукових конференціях, олімпіадах, конкурсах та фестивалях. Особливе зацікавлення у старшокласників викликав відеоролик про наших випускників, які успішно працюють у різних галузях – освітній, соціальній, охороні здоров‘я, адміністративній.

Не дивлячись на онлайн формат, зустріч пройшла в теплій атмосфері, чому сприяла чітка організація заходу, забезпечена класним керівником В.Б.Федчук і педагогом-організатором  закладу М.Р.Марчук. Від кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи висловлюємо їм щиру вдячність, а також  учням 11-Б цього ж закладу.