Онлайн-лекція від військово-медичного капелана Київської Архиєпархії УГКЦ отця Віталія Воєци

4 травня для викладачів і студентів Педагогічного факультету Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та Чортківського гуманітарно-педагогічного фахового коледжу імені Олександра Барвінського відбулася онлайн-лекція «Волонерство як напрям соціально значущої діяльності УГКЦ в умовах російсько-української війни». Лектор – протоієрей УГКЦ, ліцензіат з соціальної педагогіки, викладач Київської Трьохсвятительської духовної семінарії УГКЦ, сотрудник Храму Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ в м. Ірпінь, голова комісії душпастирства охорони здоров’я Київської Архиєпархії УГКЦ, військово-медичний капелан Київської Архиєпархії УГКЦ Віталій Воєца. Лекцію проведено з  ініціативи кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи

Захід розпочався і завершився спільною молитвою. Отець Віталій підкреслив, що у діяльності Церкви віддавна відводилося вагоме місце місії соціального служіння; закцентував на спільних завданнях, які стоять сьогодні перед  усіма нами; охарактеризував волонтерство як напрям соціально значущої діяльності УГКЦ; розкрив основні спрямування роботи військових та військово-медичних капеланів. Виступаючий, цитуючи слова Бл. Святослава Шевчука, наголосив: сьогодні для кожного свідомого українця основне завдання – бути там, де є найбільша необхідність. Особливо цінними для присутніх стали поради лектора щодо правил та принципів, якими варто керуватися волонтерам у час бойових дій, адже, по-перше, вони сформульовані отцем Віталієм на основі тривалої плідної практичної діяльності; по-друге, серед слухачів були майбутні соціальні педагоги та соціальні працівники, які згодом працюватимуть із різними категоріями населення; по-третє, сьогодні більшість із нас є волонтерами. Захід супроводжувався презентацією із використанням фото- та відеоматеріалів.

Після лекції отець Віталій відповів на ряд запитань, які, здебільшого, стосувалися його місії як священника та військово-медичного капелана.

Завідувач кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Іванна Кулик від усіх учасників подякувала отцеві за цікаву зустріч та його жертовне служіння.

Висловлюємо щиру вдячність отцеві Віталію за те, що у такий непростий час і у складних умовах зумів вийти на онлайн-зв’язок, за його цікавий та емоційний виступ. Дякуємо всім учасникам зустрічі і бажаємо бадьорості духу, чистого світлого неба, віри у нашу перемогу.

Слава Україні! Слава нашим Захисникам!