Відбулося засідання підсекції соціальної педагогіки та соціальної роботи

6 квітня в рамках Тижня науки у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника на Педагогічному факультеті відбулося дистанційне засідання підсекції соціальної педагогіки та соціальної роботи, у якому взяли участь викладачі кафедри. З метою посилення ефективності наукової роботи, формування у здобувачів вищої освіти здатності проводити наукові дослідження на належному рівні, генерувати нові ідеї, вивчати актуальні соціальні проблеми, орієнтуватися в умовах сучасних викликів на захід запрошено студентів І курсу ОР «магістр», що навчаються за освітньою програмою «Соціальна педагогіка». На засіданні представлено виступи, що зосередилися навколо проблем соціально-педагогічної допомоги й підтримки найуразливішим категоріям населення в умовах російсько-української війни, технологій соціальної роботи з різними групами клієнтів. Досвідом спілкування з сім’ями, що пережили травматичний досвід війни, поділилася завідувач кафедри доцент Іванна Кулик. Всі виступи були надзвичайно цікавими й актуальними, викликали активне обговорення.

До публікації у збірнику матеріалів звітної конференції за 2021 рік одноголосно рекомендовно тези доповідей проф. Галини Михайлишин, Мирослави Довгої «Аналіз психологічних станів членів вимушено переміщених сімей у зв’язку з початком війни в Україні» та доц. Ірини Комар «Усиновлення та тимчасове влаштування дітей, позбавлених опіки батьків, в умовах воєнного стану».

Колектив кафедри сподівається на плідне продовження Тижня науки і результативну співпрацю зі своїми учнями на теренах наукової творчості.