ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ІНВАЛІДА

 

Студенти четвертого курсу спеціальності «Соціальна педагогіка» Педагогічного факультету ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» разом з доцентами кафедри Оксаною Ворощук та Галиною Лемко у рамках святкування Міжнародного дня інваліда відвідали Івано-Франківський навчально-реабілітаційний центр. В центрі навчаються діти з особливими потребами.

На основі опрацювання теоретичного матеріалу з курсу «Соціально-педагогічна діяльність з дітьми та молоддю з особливими потребами» та виконання низки практичних завдань студенти вміло організували роботу з вихованцями закладу.

Студенти працювали групами у всіх класах. Головним завданням, яке поставили студенти перед собою – це організувати роботу так, щоб дітям було весело, цікаво і вони були спроможні, в силу своїх індивідуальних особливостей, виконати поставлені перед ними завдання.

Для знайомства студенти використали різні вправи, які дають можливість удосконалити комунікативні навички. Також у процесі роботи використали техніки роботи з папером, робота з тістом, вправи з піскотерапії, вправи на розвиток дрібної моторики пальців рук.

Всі дітки люблять коли їм дарують подарунки і знають, що не менш приємно дарувати їх самим, роблячи щасливими інших. Тому ми провели з дітьми гру “уявний подарунок”, в якій кожен за допомогою жестів показував, що і кому він хоче подарувати, а всі інші відгадували.

На завершення провели ігрову вправу “море галілей” і побачили наскільки діти уважні. Приємно вразило те, що діти дуже товариські, вони не сперечалися, ділилися одні з одними, у всьому допомагали і підтримували одне одного,  якщо щось не вдавалося з першого разу.

Тому немає різниці, чи є у людини особливі потреби, чи вона чимось відрізняється від інших, головне радіти кожній миті життя, мріяти і знати, що ти комусь потрібен.