Гостьова лекція для здобувачів вищої освіти спеціальності 231 Соціальна робота

Хорошою традицією на кафедрі соціальної педагогіки та соціальної роботи Педагогічного факультету Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника є залучення до проведення гостьових лекцій відомих науковців споріднених кафедр закладів вищої освіти. У рамках такої співпраці на запрошення завідувача кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи професора Богдана Ковбаса та викладачів Надії Сабат, Наталії Сабат гостьову онлайн-лекцію на тему «Становлення інклюзивного підходу в Україні: трансформація суспільної свідомості і практик» 12 листопада 2021 року прочитали професорка КЗ «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Ольга Рассказова та доцентка Харківського національного педагогічного університету імені Г.С.Сковороди Валерія Григоренко.

Лекцію було проведено для здобувачів вищої освіти ОР «бакалавр», «магістр» спеціальності 231 Соціальна робота Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та КЗ «Харківська гуманітарно-педагогічна академія». Виступаючі охарактеризували становлення й розвиток інклюзивного підходу в Україні, вплив на цей процес соціокультурних умов, розкрили основні моделі інвалідності. Жвавий діалог викликали питання норми, відхилення від норми.

Незважаючи на онлайн-формат, лекція викликала зацікавленість і пройшла в теплій атмосфері спілкування на платформі Zoom. Зворотній зв’язок, обговорення окремих питань реалізовано за допомогою чату. Проведення занять такого формату, на думку здобувачів вищої освіти, сприяє ефективнішому формуванню фахових компетентностей, досягненню відповідних програмних результатів навчання.

Здобувачі вищої освіти, викладачі кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи щиро вдячні професорці Ользі Рассказовій та доцентці Валерії Григоренко за прочитану лекцію.