ДО ДНЯ УПА

 

 

Напередодні святкування 75 річниці Української Повстанської Армії відбулася зустріч  студентів кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи педагогічного факультету ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» з режисером п. Євгеном Дзюбою, в.о. голови просвіти Луганської області на не окупованих територіях та в.о. голови обласної Просвіти п. Михайлом Січкою.

П. Михайло розповів студентам про створення та діяльність УПА не тільки в західному регіоні, а й на сході України.  Познайомив з героїчним життям відомих постатей визвольних боїв.

П. Євген представив свою нову стрічку «Про що мовчать Карпати» за проектом «УПА очима східняків». Перед переглядом стрічки Євген Дзюба розповів про те, що стало приводом до створення фільму. А саме, режисер зазначив, що причиною створення фільму стало повне незнання історії України початку ХХ століття та вороже сприйняття визвольних змагань, які проводила УПА на теренах Західної України.

В кінці зустрічі студенти задали ряд запитань, поділилися своїми родинними історіями та подякували авторам за таку потрібну роботу як донесення правдивої історії України.