Соціальна робота у воєнний час: теорія, практика й жорстока реальність

   Глобальною актуальною проблемою сьогодення є війна, яка сколихнула життя усіх українців. Втрата близьких людей, родичів, друзів, полишення рідних домівок, роботи, перебування на відстані від своїх дітей та жорстокі події насильства, вбивства і смерті ― ці реалії засвідчують необхідність надання соціальної допомоги постраждалим від воєнних дій для повернення їх до нормального життя та соціалізації в змінених умовах.
   Із такою темою ознайомила здобувачів вищої освіти ОР «магістр» та «бакалавр» спеціальності «Соціальна робота» Наталія Отрощенко, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри соціальної педагогіки ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка. Важливим акцентом інтерактивної лекції, яка супроводжувалася презентацією і проходила у форматі поєднання теорії, практики і свідчень жорстокої реальності війни, став розгляд питань особливостей соціальної роботи у воєнний час, соціального захисту постраждалих від воєнних дій та основних способів надання їм соціально-психологічної допомоги.
   Інтерактивна лекція викликала значну зацікавленість слухачів, відбувався зворотній зв’язок та обговорення окремих питань. Залучення до проведення гостьових лекцій науково-педагогічних працівників споріднених кафедр закладів вищої освіти сприяє ефективнішому формуванню фахових компетентностей та досягненню відповідних програмних результатів навчання у здобувачів вищої освіти.
   Щира вдячність Наталії Леонідівні за те, що поділилася цінним досвідом, за плідну співпрацю!