Участь викладачів кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи у ІХ науково-практичному семінарі «Сучасні вектори розвитку соціальної роботи»

16 листопада викладачі кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи взяли участь у ІХ науково-практичному семінарі «Сучасні вектори розвитку соціальної роботи», організованому кафедрою соціальної роботи Комунального закладу «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради. Серед учасників семінару – науковці, практики, здобувачі вищої освіти як із ЗВО України, так і з інших країн. Робота семінару проводилася за такими основними актуальними напрямами: реалізація недискримінаційного підходу в освіті та соціальній роботі; академічна доброчесність та професійна етика як основа розвитку соціальної роботи у сучасному суспільстві; шляхи та засоби актуалізації творчого потенціалу суб’єктів соціально-педагогічної діяльності та соціальної роботи; проєктна діяльність як напрям професійного розвитку фахівців соціальної сфери.
Перед учасниками семінару виступила викладачка кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Наталія Сабат із доповіддю «Соціально-педагогічна підтримка дітей внутрішньо переміщених осіб», у якій розкрила теоретичні засади досліджуваного явища, окреслила алгоритм роботи соціального педагога з дітьми із сімей ВПО. Доповідь викликала зацікавлення як науковців, так і педагогів-практиків, свідченням чого стала низка запитань до виступаючої щодо співпраці соціального педагога з іншими інституціями, форм роботи із дітьми ВПО та ін., на які Наталія Іванівна дала вичерпні відповіді.
Також цікавою була доповідь «Поняття та чинники формування творчого потенціалу особистості соціального працівника» аспірантки кафедри теорії і методики дошкільної і спеціальної освіти Мирослави Довгої, науковим керівником якої є професорка нашої кафедри Галина Михайлишин. Учасники семінару відзначили актуальність тем доповідей наших колег і запросили їх долучатися до проведення наукових заходів у майбутньому.
Дуже імпонує те, що, поряд із відомими науковцями, педагогами-практиками, результати власних досліджень представили також здобувачі освіти другого (магістерського рівня).
Щиро дякуємо колегам із Харкова за запрошення, а всім учасникам семінару бажаємо натхнення і можливостей для проведення таких насичених наукових заходів!