Лекційне заняття на базі Центру інноваційних освітніх технологій «PNU Ecosystem»

12 лютого для студентів 1-го року навчання спеціальності «Соціальна робота» освітньої програми «Соціальна педагогіка» на базі Центру інноваційних освітніх технологій «PNU Ecosystem» було проведено лекцію-презентацію за темою «ПРОЦЕС СОЦІАЛІЗАЦІЇ ЯК СОЦІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНЕ ЯВИЩЕ» із застосуванням інноваційних цифрових освітніх інструментів у рамках курсу «Основи соціалізації особистості» доценткою кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи  Роксоляною Зозуляк-Случик.

У ході лекції було розглянуто ряд ключових аспектів, зокрема: сутність терміну «соціалізація», його зміст та структура; роль соціалізації у становленні особистості; об’єкт-суб’єктний контекст процесу соціалізації; роль чинників, механізмів та агентів у соціалізації особистості; суть дефініції «соціалізованості» як результату процесу соціалізації.

На початку заняття Роксоляна Василівна наголосила, що «процес розвитку людини у взаємодії зі світом, що оточує його, дістав назву «соціалізація». Суспільні зміни знаходять відображення й у процесі соціалізації особистості. Вони безпосередньо впливають на формування пріоритетів як у її духовних і матеріальних цінностях, так суспільства».

Директорка Центру інноваційних освітніх технологій «PNU Ecosystem», професорка Олена Будник  ознайомила студентів із можливостями використання інноваційних цифрових освітніх інструментів у їхній майбутній професійній діяльності, зокрема використанням Smart дошки.

Студентам, майбутнім соціальним працівникам, сподобався такий формат проведення лекційних занять.