Спільна нарада з стейкхолдерами

 Відбулася чергова зустріч гаранта та проєктної групи з зовнішніми стейкхолдерами задля удосконалення освітньої програми “Соціальна педагогіка” та у рамках підготовки до її акредитації.

Директор Івано-Франківського обласного Центру соціально-психологічної реабілітації дітей Івано-Франківської ОДА Серденько В. В. відмітив добру підготовку студентів-практикантів спеціальності Соціальна робота ОП «Соціальна педагогіка» та все ж має певні бачення з удосконалення ОП. Зокрема, запропонував внести в ОП навчальну дисципліну «Проєктування в соціальній роботі». З огляду на зростання значущості проектування в різних сферах діяльності людства, виділення його в окрему галузь діяльності, не можна оминути проблеми його застосування в соціальній роботі. Не можна не констатувати необхідність узагальнення та систематизації  уявлень про проектування, отриманих у проблемному полі соціальної роботи та соціальної педагогіки.

Директор школи Василик М. В. запропонував ОК «Основи віктимології» перейменувати на «Соціальна профілактика насильства». Мотивуючи тим, що віктимологія юридичний термін, а соціальним педагогам треба більш практичне спрямування у роботі з дітьми.  Без сумніву, проблема насильства, як для багатьох інших країн, стоїть досить гостро й для України. Її небезпечність полягає у тому, що різноманітні прояви насильства та жорстокого поводження не лише руйнують відносини, стають причиною глибоких психологічних травм, а й виступають однією із передумов руйнації правових, моральних та духовних засад суспільства. Водночас проблема насильства була й залишається складною.