ПРОФОРІЄНТАЦІЙНА РОБОТА З УЧНЯМИ 11 КЛАСУ НОВОСІЛКІВСЬКОЇ ЗОШ І–ІІІ СТУПЕНІВ ПІДГАЄЦЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Вибір професії для кожної молодої людини – важливий крок, від якого залежить подальше навчання та праця. Тому для майбутніх абітурієнтів вагомими є практичні поради і рекомендації з особистісного розвитку і успішного вибору професійного шляху від фахівців.

16 грудня 2020 р. викладачі кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Зозуляк-Случик Роксоляна Василівна та Сабат Наталія Іванівна провели онлайн профорієнтаційну роботу з учнями 11-го класу Новосілківської ЗОШ І–ІІІ ступенів Підгаєцької районної ради Тернопільської області. Майбутніх абітурієнтів поінформували про спеціальності педагогічного факультету та детально ознайомили з умовами й перевагами навчання за універсальною комплексною спеціальністю «Соціальна робота». Представивши презентаційний матеріал, викладачі закцентували на освітніх програмах, за якими кафедра здійснює підготовку фахівців; ознайомили з особливостями проходження різного роду практик. Випускникам розповіли також про перспективи участі в науковій роботі: конференціях, конкурсах; ознайомили з умовами проходження навчання за кордоном та іншими можливостями професійного і творчого становлення. Особливо наголосили викладачі на перевагах навчання за спеціальністю «Соціальна робота»: розширення навичок спілкування, ознайомлення з особливостями роботи з різними категоріями клієнтів, широкі можливості для самозростання, саморозвитку, професійного зростання.

Після перегляду презентації учням було продемонстровано відеоролик про запрошення на навчання в університеті, підготовлений студентами 4 курсу спеціальності «Соціальна робота». На завершення зустрічі одинадцятикласники переглянули відео про корисне і цікаве дозвілля студентів. Також майбутнім абітурієнтам розповіли про випускників спеціальності «Соціальна робота», закцентувавши на тому, що, хоча вони працевлаштовані в різних сферах, однак змогли себе реалізувати як успішні самодостатні фахівці.

Висловлюємо щиру подяку вчителеві фізики Новосілківської ЗОШ І–ІІІ ступенів Сабату Іванові Володимировичу за допомогу в організації профорієнтаційної зустрічі з одинадцятикласниками.