Студенти відвідали центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями “Дивосвіт”

Студентами 4 курсу, кафедри соціальної педагогіки окрім теоретичного навчання отримують і практичні навички. Нещодавно студенти 4 курсу разом з викладачем Ворощук Оксаною Дмитрівною відвідали центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями “Дивосвіт”. Де мали змогу детальніше ознайомитися з роботою закладу, поспілкуватися, провести шаховий турнір між хлопцями, та помалювати з дівчатами. І звичайно ж пригостити солодкими подарунками.

Що є найголовнішим в виборі будь якої справи? Особисто для нас, це щоб робота яку ти виконуєш приносила задоволення та користь іншим. Адже, як ми завжди говоримо, що “соціальний педагог” є не просто професією, а швидше станом душі. Ти можеш бути хорошим оратором, мати великий багаж знань (що теж є немало важливим), але тобі ніколи не стати хорошим фахівцем в цій справі, без таких якостей як доброзичливість, терпимість, оптимізм, емпатійність…. І що саме головне це “любов до людей”, де на першому місці завжди стоїть особистість.

У нас в планах багато роботи: відвідати заклади соціальної реабілітації і реабілітаційні центри, розробити соціальні проекти, взяти участь у волонтерській роботі з дітьми і молоддю з особливими потребами та різних цікавих речей. Адже шлях до професіоналізму лежить через постійне самовдосконалення.