Заняття-конференція “Роль соціальної роботи і практичної психології у протидії пандемічній загрозі” для студентів 1 курсу ОР “магістр” спеціальності “Соціальна робота”

22 березня доцентом кафедри Надією Сабат проведено заняття у формі конференції з навчальної дисципліни “Актуальні проблеми соціальної роботи та соціальної педагогіки” для студентів 1 курсу ОР “магістр” спеціальності “Соціальна робота”. У контексті заздалегідь поставленої проблеми – “Роль соціальної роботи і практичної психології у протидії пандемічній загрозі” – учасники підготували виступи з кожного питання, що її висвітлюють.
Надзвичайно старанно підійшли до виконання завдань студенти групи СР-11м Назар Пилипів (“Карантинний спосіб життя особистості і суспільства як стимул до раціональної перебудови свідомості, поведінки та діяльності”), Анастасія Балан (“Психологічний захист особистістю імунної системи свого організму під час коронавірусної пандемії”), Надія Байдюк (“Психологічна профілактика паніки та засоби її подолання”). Про шляхи збереження здоров’я учасників освітнього процесу в умовах пандемії COVID-19 йшлося у виступі студентки групи СРСПз-11м Людмили Боднарюк. Студентка цієї ж групи Мар’яна Деренюк висвітлила особливості самоусвідомлення і саморегуляції дорослої людини в умовах пандемії. Розкриваючи роль лідера в забезпеченні психологічного здоров’я та благополуччя персоналу закладу вищої освіти в умовах пандемії, Наталія Куцалаба поділилася особистим досвідом у напрямі співпраці з працівниками Долинського центру підтримки дітей та сімей. Про вплив соціальної ізоляції на виникнення відстороненості та тривожності в особистості розповіла Анна Пітиляк, соціальний педагог Яворівського ліцею “Гуцульщина” Косівської ОТГ.
Такий вид заняття значно підвищує роль самопідготовки студентів, сприяє їхній підготовці до проходження в наступному семестрі асистентської практики у закладах вищої освіти.