Перегляд вистави «Зелені липки, 24»

23 жовтня студенти спеціальності «Соціальна робота» разом з викладачами кафедри були запрошені на перегляд благодійної вистави «Зелені липки, 24», прем’єра якої відбулася в Івано-Франківському обласному академічному театрі ляльок ім. М. Підгірянки, за участі акторів – дітей та молоді Івано-Франківського міського центру соціально-психологічної реабілітації «Дивосвіт» при підтримці українського культурного фонду.

Відрадно, що працівницею центру, а на даний час т.в.о. директорки реабілітаційного центру «Дивосвіт», є випускниця спеціальності «Соціальна педагогіка» – Юлія Кушнір, яка, водночас, є і сценаристом даної вистави.
Юлія Кушнір розповіла студентам про особливості роботи з особливими дітьми, про проблеми виховання та навчання, про участь в проєктній діяльності та ідею створення театру «Особливих людей», зазначивши, що: «успіх – це невтомна праця, адже до кожного треба знайти підхід, розкрити індивідуальність молодої людини, виявити потенційні можливості, вірити, любити, бути щирими і відкритими та відданими роботі».

Окрім того, Юлія Сергіївна наголосила студентам на важливості вивчення предметів у ЗВО: «немає важливих і неважливих предметів, потрібних і зайвих, адже не знаєш що будеш робити завтра, куди занесе тебе життя. Я ніколи не думала що буду сценаристом, зможу писати сценарії, та й взагалі, буду працювати в «Дивосвіті», а зараз – не уявляю собі життя без цих талановитих, таких щирих і добрих молодих людей. Вчіться, старайтеся, майте мету і йдіть до неї, любіть і цінуйте кожну хвилину життя» – зазначила Юлія Кушнір.

На завершення розмови студенти переглянули виставу «Театру особливих людей». Зворушені неперевершеною грою акторів, ще довго обговорювали дорогою додому чудовий, наближений до реалій життя сценарій і професійну гру акторів. Дякуємо всім, хто підтримує, вірить і працює з особливими дітьми та молоддю.