Участь викладачів та студентів кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи у роботі круглого столу «Молодь і освіта в умовах викликів ХХІ століття»

26 травня викладачі кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи разом зі здобувачами вищої освіти ОР «бакалавр», «магістр» спеціальності «Соціальна робота» взяли участь у роботі круглого столу «Молодь і освіта в умовах викликів  ХХІ століття», організованого кафедрою педагогіки початкової освіти педагогічного факультету. Учасники заходу – студенти, колеги українських та закордонних ЗВО – хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх, хто віддав своє життя, захищаючи незалежність і територіальну цілісність України.

У вітальному слові проректор з науково-педагогічної роботи Прикарпатського національного університету Сергій Шарин зазначив: ми робимо все для того, щоби країна жила, розвивалася, і працюємо задля майбутнього нашої молоді. На засіданні обговорили низку актуальних питань: розвиток університетської освіти в умовах війни; академічна мобільність; особливості дистанційної освіти; використання інформаційних технологій в освіті; академічна доброчесність та ін.

Власним досвідом волонтерської діяльності поділилася з присутніми студентка групи СРСП-32 Оксана Олійник – активна учасниця Студентської спілки волонтерів, яка функціонує на кафедрі соціальної педагогіки та соціальної роботи. Оксана розповіла про молодь і волонтерство в час війни та спільні кроки до перемоги; охарактеризувала нові підходи до волонтерства. Лейтмотивом доповіді стала думка про те, що сьогодні всі, як можуть, працюють для нашої перемоги, і важливим є внесок кожного. Життя сильніше за замисли ворога, – наголосили доповідачі та висловили впевненість у перемозі України й відновлення усіх сфер суспільного життя.

Завідувач кафедри педагогіки початкової освіти педагогічного факультету професор Марія Оліяр подякувала за ту велику підтримку, яку Польща надає українцям, і, зокрема, українським науковцям та студентам (проходження практики, стажування, участь у спільних наукових заходах, публікація статей у наукових виданнях).

Після виступів відбулися плідні дискусії, що засвідчили актуальність і потрібність проведення таких заходів. Учасники круглого столу напрацювали важливі рішення, що матимуть вплив на майбутній розвиток української науки.

Щиро дякуємо колегам кафедри педагогіки початкової освіти за запрошення, а всім учасникам заходу – за приємне спілкування!