Викладачі кафедри прослухали лекцію “Експресія тіла та елементи хореотерапії в терапевтичному процесі”

Традиційно у вівторок, 27 квітня, відбулася четверта з шести запланованих он-лайн зустрічей із провідними фахівцями Польщі з циклу “Мистецтво в дії. Арт-терапія в практиці польських спеціалістів”. Викладачі кафедри Надія Сабат, Наталія Сабат, Лідія Тимків взяли участь в обговоренні актуальної теми: “Експресія тіла та елементи хореотерапії в терапевтичному процесі”. Під час зустрічі учасники обговорили роль усвідомлення тіла в терапевтичному процесі, роботу з тілом як елементом невербальної комунікації, були показані приклади художньої роботи з людьми з обмеженими можливостями. Учасники дискутували про вираження індивіда, групи та просторові відносини.

Спікер вебінару – Януш Шиманський: педагог, театральний інструктор, викладач. З 1986 року займається паратеатральними техніками у сфері театру, експресії тіла та руху, керує театральними групами у Зеленій Гурі, Легниці, Єленії Гурі, Любліні та Радзині Підляському. У 1988–1991 роках брав участь у навчальній програмі для молодіжних лідерів, яку проводив Анджей Коморовський – учень Єжи Гротовського. З 1995 року організатор та керівник Польських та Міжнародних театральних майстер-класів “Діалоги”. У 2000 році він закінчив курс імпровізації контакту сучасних танців у Бремені (Німеччина). 1998 по 2008 рік проводив заняття в галузі невербальної комунікації (Експресія тіла) в Університеті підприємництва та адміністрації в Любліні на спеціальності „public relations”. З 2005 р. Викладач “Хореотерапії” в аспірантурі в Люблінському університеті Марії Кюрі-Склодовської. Постійний, багаторічний співробітник Центру арт-терапії в Любліні та руху “Непротоптана стежина” („Nieprzetarty Szlak”). Протягом багатьох років проводить міжнародні семінари та майстер-класи.

Лекція відбувалася польською мовою та супроводжувалася українським перекладом. Проект реалізують Посольство Республіки Польща у Києві та Польська асоціація арт-терапії.