Профорієнтаційна зустріч зі старшокласниками Отинійського ліцею Коломийської районної ради Івано-Франківської області

Вибір професії – це важливий та серйозний етап у житті кожної молодої людини, тому основною складовою навчання є професійна орієнтація, що полягає у наданні допомоги старшокласникам в усвідомленні своїх здібностей та схильностей, практичних порад і рекомендацій щодо успішного вибору майбутньої спеціальності.

З метою поінформованості учнів 11-х класів Отинійського ліцею доценти кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Людмила Березовська, Надія Сабат та Наталія Сабат надали школярам інформацію про професію соціального працівника та перспективи подальшого працевлаштування для випускників.

Наталія Сабат продемонструвала учням відеоролик, з матеріалів якого старшокласники дізналися про переваги та перспективи навчання на спеціальності 231 Соціальна робота у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника.

Людмила Березовська та Надія Сабат провели онлайн опитування «Хто такий соціальний працівник». Імпонує те, що серед відповідей учні вказали: професія соціального працівника – це «покликання, найвищою нагородою якої є людська шана та вдячність».

Також старшокласники дізналися: для того, щоб не помилитися у виборі фаху, необхідно об’єктивно оцінити свої можливості, з’ясувати, чи відповідають вони вимогам обраної професії. Учасникам заходу розповіли про можливість пройти безкоштовне тестування «Професія майбутнього та мій вибір сьогодні» від Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Від кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи висловлюємо вдячність директору ліцею Наталії Гринів за організацію зустрічі зі старшокласниками.