Участь викладачів кафедри у проєкті “Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти” від Американських Рад з міжнародної освіти

Викладачі кафедри Сабат Н. В. та Сабат Н. І. у квітні взяли участь у проєкті “Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти” від Американських Рад з міжнародної освіти: 24.04 – у конференції “Форум вищої освіти”; 27.04 – у вебінарі “Як створити центр забезпечення якості освіти – досвід Університету  Ватерлоо”; 29.04 – у круглому столі “Академічна доброчесність в освітньому середовищі: виклики та практики”. Всі заходи були надзвичайно цікавими та своєчасними. Так, метою круглого столу стало обговорення управлінських практик академічної доброчесності та забезпечення якості освіти, законодавства у сфері академічної доброчесності, спільний пошук шляхів подолання викликів ЗВО щодо формування та дотримання принципів академічної доброчесності в освітньому середовищі. Більше як 250 учасників мали змогу ознайомитися з досвідом практик академічної доброчесності у ЗВО різного профілю.

Учасниками висловлено ряд міркувань, які також можуть стати предметом обговорення, як, наприклад, питання гострайтінгу. Стаття 42 Закону України не зазначає гострайтінг серед порушень академдоброчесноті, проте світова та українська спільнота неоднаразово наголошує на цій проблемі. Також бувають псевдонаукові дослідження, коли немає актуальності та новизни, але формальним вимогам робота відповідає.

Загалом захід цікавий і дуже актуальний, спонукає до роздумів, пошуку творчих шляхів розвитку системи Академічної доброчесності як запоруки якості освіти в нашому університеті.