ЯК СТАТИ САМОСТІЙНИМ

Сучасні реалії актуалізували дистанційну форму навчання. Попри низку недоліків, дистанційна форма дає нові можливості для навчання студентів: доступність матеріалів, можливість навчатися у зручному темпі, а також у будь-якому місці та в будь-який час, без відриву від іншої діяльності чи роботи та ін.

Студенти по-різному сприймають навчання онлайн. Хтось жаліється на брак часу, відсутність емоційних контактів з одногрупниками, труднощі у виконанні завдань. Однак більшість зазначають, що в умовах карантину живуть захоплююче й насичено: гнучкий режим дає їм змогу поєднувати навчання з відпочинком, улюбленими заняттями тощо. Серед тих, хто вважає своє життя гармонійним – студентка спеціальності “Соціальна робота” (груп СПДО(ск)-21) Аня Щедрова. Дівчина переконана: рівень успішності в навчанні та й загалом у житті залежить особисто від кожного, від рівня розвитку нашої відповідальності й самостійності.

Звичайно, в Інтернеті й у книгах можна знайти безліч порад, як розвивати в собі ці якості. Та все-таки цікаво послухати думки студентки, яка сама навчається і ділиться міркуваннями з власного досвіду.

Вважаємо, що студентам цікаво буде почути “з перших вуст” роздуми про розвиток самостійності, тому запрошуємо переглянути відеоролик. Поділитися власними міркуваннями щодо дистанційного навчання, підготовки до сесії ви можете на сайті кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи https://ksptsr.pnu.edu.ua/ або ж на нашій сторінці у Фейсбуку https://www.facebook.com/groups/1183438331724023