ПРАКТИЧНЕ ЗАНЯТТЯ З ІПОТЕРАПІЇ ДЛЯ СТУДЕНТІВ ГРУПИ СР-31

Для студентів – майбутніх соціальних працівників – особливо важливими є знання технологій соціальної реабілітації клієнтів. Серед методів реабілітації вагому роль відводять іпотерапії – лікувальній верховій їзді, яка давно отримала визнання у багатьох країнах світу. Іпотерапія має комплексний позитивний вплив не лише на фізичний статус дитини, а й на її психоемоційну сферу, сприяє максимальній мобілізації вольової діяльності, соціалізації, формуванню гармонійних стосунків із навколишнім світом, посиленню мотивації і прагненню до позитивних результатів.

31 жовтня для студентів групи СР-31 викладачем кафедри Наталією Сабат організовано практичне заняття з іпотерапії на базі КСК «Лідер». Майбутні фахівці поспілкувалися з керівництвом та працівниками закладу, ознайомилися зі змістом навчально-реабілітаційних занять, які проводять для різних категорій відвідувачів. Студентам розповіли, що для кожної дитини підбирають комплекс занять відповідно до індивідуальних можливостей; з дітьми працюють досвідчені інструктори. Заняття проводять у відкритому, а за несприятливих погодних умов – у критому манежах. Також майбутні соціальні працівники мали можливість практично реалізувати окремі форми іпотерапії: верхова їзда; елементи догляду за кіньми.

Окрім знань, студенти отримали позитивний емоційний заряд, естетичну насолоду від гармонії осінніх барв, позитив від спілкування з фахівцями галузі кінного спорту.