КНП «Івано-Франківський обласний центр громадського здоров’я обласної ради» проводить кампанію з інформування студентів щодо коронавірусу

За ініціативи доцента кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Роксоляни Зозуляк-Случик, фахівці КНП «Івано-Франківський обласний центр громадського здоров’я обласної ради» – лікар-епідеміолог Ольга Рапалюк та спеціаліст соціальної роботи з питань моніторингу і оцінки Галина Петришак продовжують інформування про небезпечну інфекцію. Цього разу, 5 березня, лікарі провели лекцію для студентів І-ІІІ курсів за спеціальністю «Соціальна педагогіка” та “Соціальна робота» педагогічного факультету Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та надавали поради щодо заходів безпеки.

Лекція була присвячена стану захворюваності на коронавірус, шляхам його розповсюдження та заходам щодо попередження захворювання. Інфекціоніст наголосила на дотриманні особистої гігієни, належного санітарного стану в гуртожитках та аудиторіях, уникнення спілкування з особами, які мають ознаки захворювання, зокрема симптоми гострих респіраторних вірусних інфекцій. А також розповіли і про потребу застосування масок, правильне та ретельне миття рук або застосування антисептика, який містить 70-96% спирту.

Як убезпечити себе від зараження коронавірусом лектори і надалі розповідатимуть на тематичних зборах медиків, освітян, студентів, школярів, які організовані в області найближчим часом.