Зустріч студентів і викладачів кафедри з представницею ГО «ДО.М.48.24» Новак Ольгою

В рамках угоди про співпрацю і вивчення навчальної дисципліни «Основи статевого виховання» 9 листопада для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти ОП «Соціальна педагогіка» кафедрою було організовано онлайн-зустріч «Статеве виховання: як вчителю говорити з дітьми про секс і чому потрібні уроки в школах» з представницею ГО «ДО.М.48.24» Новак Ольгою.

На початку зустрічі пані Оля коротенько ознайомила учасників з історією виникнення ГО «ДО.М.48.24», напрямками роботи та проектами, які реалізує їхня організація.

Детальніше зупинилася на проблемах статевого виховання в закладах загальної середньої освіти. Серед суспільно важливих проблем в цьому напрямі виокремила зниження віку початку неповнолітніми статевого життя, що супроводжується зростанням кількості штучного переривання вагітності, розширенням діапазону венеричних захворювань, появою серед школярок матерів-одиначок.

Метою ГО в напрямку статевого виховання як зазначила представниця є формування адекватного ставлення до питань статевого виховання дітей.

З учасниками зустрічі пані Оля поділилася сучасними методами статевого виховання, навела окремі кейси в роботі з дітьми, запропонувала перелік літератури, якою можуть скористатися студенти в майбутньому працюючи соціальними педагогами в закладах загальної середньої освіти.

Жваву дискусію між учасниками зустрічі викликало питання взаємодії статевого і морального виховання на сучасному етапі.

На завершення зустрічі учасники мали змогу отримати відповіді на поставлені запитання.

Від кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи висловлюємо щиру вдячність пані Олі за співпрацю і цікаву зустріч.