Профорієнтаційна робота з учнями 11-х класів ліцею № 16

З метою популяризації професії «соціальний працівник», доценткою кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи педагогічного факультету ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника», Людмилою Березовською з учнями 11-х ліцею № 16 (м. Івано-Франківськ) було проведено захід «Що ти знаєш про професію «соціальний працівник»?».

У ході бесіди Людмила Іванівна наголосила, що підготовка старшокласників до усвідомленого вибору професії – серйозний етап в житті молодої людини. Перш ніж обрати професію необхідно визначити наявність необхідних умінь, задатків та схильностей, з’ясувати затребуваність у фахівцях на сучасному ринку праці, перспективи працевлаштування.

Людмила Іванівна ознайомила ліцеїстів із сутністю професій типу «людина-людина» та вимогами, які вони висувають до суб’єкта діяльності.

Для визначення схильностей до професії, а також кращого пізнання себе було запропоновано комунікативні техніки, практичні вправи та рекомендації. Учні дізналися багато корисної та цікавої інформації як про професію соціального працівника так і оволоділи практичними навичками здійснення самоаналізу, вчилися управляти емоціями (техніка «Стоп», вивільнення емоцій), вступати та вести діалог, продовжувати розмову тощо.

Насамкінець розмови Людмила Іванівна продемонструвала учням відзнятий студентами спеціальності 231 «Соціальна робота» відеоролик «Моя професія – соціальний працівник» та повідомила про можливість кожного бажаючого пройти безкоштовну комплексну комп’ютерну діагностику в навчально-науковому центрі «Педагогіка і психологія вищої школи», який знаходиться по вул. С. Бандери 1, каб. 209.

Колектив кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи, педагогічного факультету ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» висловлює щиру вдячність адміністрації ліцею за організацію зустрічі з випускниками та теплий прийом.