ПРОФОРІЄНТАЦІЙНА РОБОТА З УЧНЯМИ 11-Х КЛАСІВ ЗАКЛАДІВ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ РАХІВСЬКОГО РАЙОНУ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

12 листопада 2020 р. викладачі кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Сабат Надія Володимирівна та Сабат Наталія Іванівна провели онлайн профорієнтаційну роботу з учнями 11-х класів шкіл Рахова та Рахівського району (Діловецька ЗОШ І-ІІІ ст., Плаюцька ЗОШ І-ІІІ ст.та ін.)Закарпатської області. З метою надання підтримки випускникам у процесі вибору сфери майбутньої професійної діяльності їх поінформували про спеціальності педагогічного факультету та детально ознайомили з умовами й перевагами навчання за універсальною комплексною спеціальністю «Соціальна робота». Представивши презентаційний матеріал, викладачі закцентували на освітніх програмах, за якими кафедра здійснює підготовку фахівців; ознайомили з особливостями проходження різного роду практик; представили напрями роботи студентського волонтерського загону. Випускникам розповіли також про перспективи участі в науковій роботі: конференціях, конкурсах; можливості навчання за кордоном. Особливо наголосили викладачі на перевагах навчання за спеціальністю «Соціальна робота»: розширення навичок спілкування, ознайомлення з особливостями роботи з різними категоріями клієнтів, широкі можливості для самозростання й саморозвитку.

Після перегляду презентації учням було продемонстровано відеоролик про запрошення на навчання в університеті, підготовлений студентами 4 курсу спеціальності «Соціальна робота». Не оминули увагою і виховну роботу: на завершення зустрічі одинадцятикласники переглянули відео про корисне і цікаве дозвілля студентів. Також майбутнім абітурієнтам розповіли про випускників спеціальності «Соціальна робота», закцентувавши на тому, що, хоча вони працевлаштовані в різних сферах, однак змогли себе реалізувати як успішні самодостатні фахівці.

Висловлюємо щиру подяку вчительці інформатики Рахівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 Сметанюк Світлані Миколаївні, адміністрації закладів загальної середньої освіти Рахівського району за допомогу в організації профорієнтаційної зустрічі з одинадцятикласниками.