Доцентки кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Галина Лемко та Оксана Ворощук взяли участь у круглому столі Міжнародної науково-практичної конференції «МЕДІАОСВІТА ТА МЕДІАГРАМОТНІСТЬ: ДОСЯГНЕННЯ ЄС ТА ПЕРСПЕКТИВИ УКРАЇНИ».

14 листопада 2020 року доцентки кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Галина Лемко та Оксана Ворощук взяли участь у круглому столі Міжнародної науково-практичної конференції «МЕДІАОСВІТА ТА МЕДІАГРАМОТНІСТЬ: ДОСЯГНЕННЯ ЄС ТА ПЕРСПЕКТИВИ УКРАЇНИ». У вітальних промовах Галина Горбенко (кандидатка педагогічних наук, доцентка, директорка Інституту журналістики Київського університету імені Бориса Грінченка), Сергій Горбачов (освітній омбудсмен, член Колегії МОН України, медіатренер, автор курсів з медіа грамотності), Кравчук Євгенія (заступниця голови комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, голова підкомітету з питань інформаційної політики, співавторка законопроєктів у сфері підтримки культури та інформаційної безпеки) наголосили на важливості бути усім медіа- та інформаційно грамотними.

Під час круглого столу працювало чотири платформи. Під час обговорення хвилюючих питань медіаосвіти та медіаграмотності, доповідачі підкреслили про необхідність працювати в цьому руслі не тільки з дітьми, а й з дорослими. Теж було наголошено, що медіаграмотність як окремий навчальний предмет не дасть позитивного ефекту, а вона повинна бути частиною кожного предмету.

В процесі круглого столу також працювало три навчально-демонстраційні сесії про мистецтво презентації; медіареальності та аудіовізуальні маніпуляції та про гуманітарні, цифрові та психологічні сучасні інформаційні загрози.