Гостьова лекція від докторки педагогічних наук, доцентки кафедри педагогіки і педагогічної майстерності Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького Маргарити Воровки

12 травня на запрошення кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи сертифікована експертка з недискримінації в освіті, докторка педагогічних наук, доцентка кафедри педагогіки і педагогічної майстерності Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького Маргарита Воровка прочитала онлайн-лекцію на тему: «Як школа може дискримінувати дитину: поговоримо про «приховане». Захід пройшов у режимі онлайн на платформі Zoom. До активного спілкування долучилися студенти й викладачі педагогічного факультету Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та Чортківського гуманітарно-педагогічного фахового коледжу імені О. Барвінського.

Маргарита Іванівна подякувала ректору ПНУ та колегам за можливість тимчасово проживати в Івано-Франківську та користуватися комп’ютерною технікою, відзначила важливість роботи, яку університет проводить під час воєнного стану в межах програми внутрішньої академічної мобільності.

Лекторка ознайомила слухачів із однією з найпоширеніших форм насильства та порушення прав людини – дискримінацією, проаналізувала її поширення в освітньому середовищі, описала наслідки дискримінації для осіб і груп, що зазнають дискримінації, та для суспільства загалом; поділилася міркуваннями щодо заходів та ініціатив, які мають проводитися з метою протидії нетерпимості й дискримінації та дотримання прав людини.

Заняття пройшло у теплій атмосфері активного спілкування. На завершення завідувачка кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи доцентка Іванна Кулик від усіх присутніх подякувала лекторці за цікавий виклад актуальної теми і зазначила, що проведення занять такого формату сприяє ефективнішому формуванню фахових компетентностей, досягненню відповідних програмних результатів навчання.

Щиро дякуємо докторці педагогічних наук, доцентці Маргариті Воровці за цікаву лекцію; докторці педагогічних наук, професорці, завідувачці кафедри педагогіки початкової освіти Марії Оліяр – за допомогу в організації заходу; всім колегам та студентам – за участь і підтримку.

До наступних зустрічей під мирним небом України!