ДУХОВНО-МОРАЛЬНІ ЦІННОСТІ У ПРОФЕСІЙНОМУ СТАНОВЛЕННІ ОСОБИСТОСТІ МАЙБУТНЬОГО СОЦІАЛЬНОГО ПРАЦІВНИКА

11 лютого 2019 року в Івано-Франківській академії Івана Золотоустого відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «Християнська педагогіка в іменах та освітньо-виховних ідеях». У роботі конференції взяли участь понад 70 науковців, дослідників, експертів, педагогів з Києва, Львова, Тернополя, Бучача, Івано-Франківська та Івано-Франківської області, а також з Великобританії і Канади.

Конференція пройшла у формі пленарного і чотирьох секційних засідань, під час яких науковці, експерти, дослідники, практичні педагоги обговорили проблеми розвитку християнської педагогіки крізь призму її визначних репрезентантів, історичні аспекти розвитку християнської педагогіки в Україні, громадську і педагогічну діяльність визначних українських педагогів у контексті суспільного життя Галичини та української діаспори ХХ століття у сфері формування християнських моральних цінностей. Особлива увага акцентувалася на обговоренні стану та перспектив розвитку християнської педагогіки в Україні у контексті сучасних викликів.

Від кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи участь у конференції взяла викладач Сабат Наталія Іванівна, яка представила повідомлення на тему «Духовно-моральні цінності у професійному становленні особистості майбутнього соціального працівника», а також обговорила можливості співпраці студентів спеціальності «Соціальна робота» з Церквами та релігійними організаціями.