ПІДГОТОВКА МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ СОЦІАЛЬНОЇ СФЕРИ ДО ФОРМУВАННЯ ЗДОРОВОГО СПОСОБУ ЖИТТЯ У РІЗНИХ КАТЕГОРІЙ НАСЕЛЕННЯ

Одним із пріоритетних завдань соціальних працівників/соціальних педагогів є формування здорового способу життя у дітей, молоді, дорослого населення у різних соціокультурних середовищах. Тому викладачі кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи у процесі підготовки фахівців соціальної сфери особливу увагу звертають на формування у них навичок організації діяльності з формування здорового способу життя у дітей та молоді. Теоретична підготовка доповнюється практичними заняттями та зустрічами. Так, 5 лютого 2019 року студенти спеціальності «Соціальна робота» разом із викладачем кафедри Сабат Н. І. зустрілися з відомими спортсменами, учасниками Олімпійських ігор з різних видів спорту. Захід було проведено Івано-Франківською обласною бібліотекою для юнацтва спільно з відділенням Національного олімпійського комітету в Івано-Франківській області у рамках бібліотечного проекту «Молодь обирає спорт і здоровий спосіб життя».

Перед учасниками зустрічі виступили: Тетяна Ляхович – майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, володарка кубку Європи, срібна призерка молодіжного чемпіонату Європи 1999 року, учасниця літніх Олімпійських ігор 2000, 2004, 2008 років; Надія Діденко – майстер спорту України міжнародного класу з фрістайлу, учасниця зимових Олімпійських ігор 2006, 2010, 2014 років, стипендіат Національного олімпійського комітету України; Віктор Поляков – майстер спорту України міжнародного класу з боксу, чемпіон України, срібний призер чемпіонату Європи 2002 року, учасник літніх Олімпійських ігор 2004 р., чемпіон світу з боксу серед професіоналів 2017 року за версією світової боксерської асоціації; Ірина Шепетюк – майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, багаторазова чемпіонка та призерка України з бігу на 100 та 200 м, учасниця літніх Олімпійських ігор 2004 та 2008 років. Чемпіони у своїх виступах зазначили: спортивна та здорова молодь є авангардом сильної нації та процвітання нашої країни; спорт – високий життєвий тонус і надзвичайне душевне піднесення; життя в ритмі спорту – це запорука здоров’я і підтримки відмінної фізичної форми на довгі роки.

Голова відділення Національного олімпійського комітету України в Івано-Франківській області, заслужений працівник фізичної культури і спорту України, заслужений тренер України з боксу Мирослав Карабін розповів присутнім на зустрічі про своє ставлення до спорту, пояснив, чому важливо займатися спортом у молодому віці.

У відвертій розмові зі спортсменами студенти дізналися про їхнє особисте життя, велику ціну перемоги чемпіонів, отримали поради щодо ведення здорового способу життя та правильну підтримку своєї фізичної форми.

Музичні вітання для всіх присутніх прозвучали від вихованців студії «Startim» Ярини Тарас та Софії Федорів.

Модератор зустрічі бібліотекар читального залу Марія Калинюк ознайомила молодь із виданнями, подарованими бібліотеці відділенням Національного олімпійського комітету України в Івано-Франківській області.

Спорт розвиває силу волі, проявляє мужність, витримку, мотивує до перемог, а спортсмени є завжди прикладом для наслідування. Саме тому такі зустрічі є надзвичайно корисними для студентів, адже, готуючи їх до професійної діяльності, водночас сприяють формуванню здорового способу життя у самих майбутніх фахівців соціальної сфери.