АRT-PRAKTIK: ФЕСТИВАЛЬ ОСОБИСТІСНОГО РОЗВИТКУ І ТВОРЧОСТІ

10-11 березня 2018 р. у м. Івано-Франківську відбувся Міжнародний Фестиваль особистісного розвитку і творчості «АRT-PRAKTIK», місія якого – розвиток психологічної культури української нації засобами мистецтва. Участі у Фестивалі брала також асистент нашої кафедри Сабат Наталія Іванівна (всього учасників – 400 осіб).

У рамках Фестивалю психолог Олена Тараріна провела два мотиваційних семінари: «Сімейний інтелект: як будувати взаємини з близькими», «Духовний інтелект: знайти шлях і слідувати йому». На першому семінарі учасники працювали над розглядом питань: хто насправді мої близькі; що робити, якщо твої рідні люди тебе дратують; де і як вчитися будувати взаємини; як навчитися керувати своїми емоціями в стосунках? Під час другого семінару розглянуто наступні питання: як знайти своє призначення?; діагностика рівня щастя; смисли щастя в різному віці для чоловіків і жінок; як стати щасливим самому і привести туди своїх близьких.

Почесний гість Фестивалю Ханс-Вольфф Граф (німецький психолог, педагог із більш ніж 40-річним досвідом діяльності, економіст і фінансист та засновник громадської організації «Антропос – Для дітей цього світу» провів семінар на тему: «Біль – мій друг і порадник!».

На фестивалі працювали понад 30 професійних тренерів (Є. Картушова, І. Рай, М. Симотюк, А. Щербюк та ін.) зі своїми майстер-класами на різноманітні теми. Надзвичайно цікавими були майстер-класи «Траєкторія Серця» та «Я у Себе Є!», проведені доц. Лисенко Катериною. Учасники працювали з внутрішніми перешкодами та бар’єрами з установок і негативного досвіду, які заважають жити повноцінним та продуктивним життям. Ефективною була робота з метафоричними асоціативними картами: присутні освоїли основні техніки роботи з МАК, досліджували шляхи розвитку й наближення до Себе.

Участь у семінарі сприяла розвитку творчих ресурсів особистості, формуванню умінь керувати ініціативою, плекати відповідальність. Сам Фестиваль – це море позитиву, емоцій, нових вражень, знайомств. Отримані вміння й навики є надзвичайно корисними як для особистісного росту, так і для передачі їх студентам – майбутнім соціальним працівникам, які працюватимуть з різними категоріями клієнтів. Адже, змінюючи себе, ми змінюємо і навколишній світ, втілюючи головну тему Фестивалю: Час жити усвідомлено і щасливо!