Викладачі кафедри на методичній студії практичних психологів

 У рамках співпраці зі стейкхолдерами 16 вересня викладачі кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи О. Протас та І. Кулик презентували напрям просвітницько-профілактичної діяльності з підлітками на методичній студії практичних психологів закладів загальної середньої освіти, яка відбулася на базі ліцею № 20 м. Івано-Франківська.

Завідувач Центру психологічної служби Г. Ляльчук привітала учасників методичної служби, ознайомила з планом роботи семінару, побажавши плідної співпраці.

З вітальним словом виступив директор ліцею Д. Скиданчук, який презентував візитку ліцею, розповів про пріоритетні напрями освітнього процесу та вагомі досягнення.
У роботі семінару висвітленні питання:

  1. Загрози інтернету та кібербезпека (шкільні інспектори поліції Б. Настич та О.  Бабецька).
  2. Проблема ненасильницького спілкування (психолог БФ «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» Н. Андрусів).
  3. Наркоманії як проблеми сучасного суспільства (учасники БФ «Захід Шанс» О. Гринь та В. Поляков).
  4. Сексуальна освіта молоді (тьюторка ГО «Дівчата» О. Новак).
  5. Просвітницько-профілактичної роботи в освітньому закладі (практичний психолог ліцею №20 М. Томин).

Викладачка кафедри, доктор педагогічних наук, професор О. Протас ознайомила учасників методичної студії із результатами дослідження девіантної поведінки підлітків, представила методику її профілактики у соціально-виховному середовищі ЗЗСО.
Велике зацікавлення в присутніх викликала презентація комплексної діагностики схильності до вибору професії у Навчально-науковому центрі «Педагогіка та психологія вищої школи» педагогічного факультету.
Наприкінці заходу учасники обговорили актуальні напрямки подальшої плідної співпраці кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи з Центром психологічної служби Департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради.

У рамках співпраці кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи з ЗЗСО кандидат педагогічних наук, доцент І.Кулик провела профорієнтаційну роботу серед учнів ліцею №20.