Зустріч студентів спеціальності «Соціальна робота» та «Соціальна робота. Соціальна педагогіка» з Джоном Куком та Девідом Глісом

У рамках співпраці педагогічного факультету та організації «Character International, Inc” 15-18.10.2019 року відбулася чергова зустріч студентів спеціальності «Соціальна робота» та «Соціальна робота. Соціальна педагогіка» з Джоном Куком та Девідом Глісом з міста Даллас штату Техас США.

Тренінгові заняття проходили на базі творчої лабораторії з вивчення та формування характеру Івано-Франківського коледжу в рамках програми «Character International, Inc». Програма складається з трьох рівнів, кожному з яких присвячується окреме заняття: «Вивчення характеру дітей», «Конфлікти, стратегії та способи виходу з них», «Лідерство». Слід зазначити, що це вже не перша зустріч студентів з американськими гостями. Вона проходить щорічно, починаючи з 2015 року, в рамках підписаної угоди про співпрацю між Педагогічним інститутом (стара назва) та Івано-Франківським коледжем ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника».

Американські психологи викладачі тренінгів та семінарів провели семінар з управління конфліктом. В процесі тренінгової роботи вони ознайомили студентів зі способами керування конфліктними ситуаціями.
Студенти взяли активну участь у дискусії та обговоренні щодо причин виникнення конфліктів, шляхів виходу з конфліктних ситуацій та способів керування конфліктами, здобули нові знання, а й отримали сертифікати учасників зустрічі.

Студенти були приємно вражені стилем викладання американських лекторів. Заняття проводилися англійською мовою, а для студентів, які вивчають іншу іноземну мову, працював перекладач.