Профорієнтаційна робота викладачів кафедри

16 жовтня учні 11–х класів ЗОШ № 2, 16 та 22 м. Івано-Франківська завітали до Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника з метою ознайомлення з особливостями вступу, факультетами та спеціальностями, за якими здійснюється підготовка майбутніх фахівців в університеті.

Педагогічний факультет, зокрема спеціальність 231 «Соціальна робота», представили доценти кафедри Людмила Березовська та Оксана Протас.В розмові з учнями, викладачі розкрили особливості діяльності соціального працівника та соціального педагога, зазначивши, що соціальний працівник – це компетентний фахівець, який має ґрунтовні професійні знання, добре обізнаний у психології, соціології, психіатрії, знає законодавство, правові аспекти соціального захисту, комунікабельний, має добре розвинуті комунікативно-мовленнєві навички, вміє спілкуватися та надавати інформацію, оцінювати потреби та представляти інтереси людини, допомагати у складних життєвих ситуаціях. Окрім того, досвід соціальної роботи дає знання та вміння долати життєві труднощі та негаразди, конструктивно вирішувати конфліктні ситуації, які можуть виникнути в особистому житті.

Одинадцятикласники пройшли діагностику на виявлення схильності до вибору професії, яку провела провідний фахівець Навчально-наукового центру «Педагогіка і психологія вищої школи» ІВО НАПН України і Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ірина Зінькова.

Учні отримали необхідну інформацію щодо вступу до ЗВО на спеціальність «Соціальна робота», перспективи працевлаштування і  затребуваність професії соціального працівника в реаліях сьогодення, а також те, як не легко достукатися до серця кожної людини, знайти шлях до взаєморозуміння, запобігти життєвим негараздам та стати професіоналом, отримавши задоволення від роботи.