Онлайн-зустріч з працівниками центру надання соціальних та реабілітаційних послуг Отинійської селищної ради

Соціальна робота вимагає усвідомленого вибору, ґрунтовної підготовки і постійного вдосконалення спеціалістів у цій галузі. У зв’язку з цим, необхідно працювати над формуванням компетентності майбутнього соціального працівника, що є інтегрованою характеристикою, яка об’єднує знання, уміння й навички, цінності, досвід людини, готовність і здатність реалізовувати коло повноважень, що визначають її відповідальність у виконанні певних завдань. Однією із нагальних проблем працівників соціальної сфери є проблема документації та звітності.

В рамках вивчення дисципліни «Ведення професійних документів» студенти спеціальності 231 «Соціальна робота» мали можливість ознайомитися з діяльністю центру надання соціальних та реабілітаційних послуг Отинійської селищної ради.

Під час онлайн-зустрічі директорка центру надання соціальних та реабілітаційних послуг Марина Олександрівна Олійник, завідувачка відділення комплексної реабілітації осіб (повнолітніх) та дітей з інвалідністю Галина Романівна Назарук і фахівець з соціальної роботи відділу підтримки сімей в складних життєвих обставинах Наталія Михайлівна Кунц розказали та продемонстрували комплекс професійних документів, які використовуються ними у професійній діяльності при наданні соціальної допомоги різним категоріям населення.

Фахівці наголосили, що підготовка та ведення професійних документів є важливим етапом організації та проведення соціальної роботи в системі вітчизняного соціального забезпечення, соціального обслуговування, захисту різних категорій населення та надання соціальних послуг громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги.