Профорієнтаційні заходи в умовах війни – допомога старшокласникам у самовизначенні

Упродовж квітня місяця викладачами кафедри Іриною Дідух і Лідією Тимків проведено чотири онлайн-консультації для абітурієнтів та їхніх батьків. Такі заходи реалізовано 07, 14, 20 і 27 квітня для старшокласників Івано-Франківських ліцеїв № 2, № 19, № 26 Івано-Франківської міської ради, Отинійського ліцею Отинійської селищної ради, Лисецького навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» Тисменицької районної ради, Солотвинського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – ліцей» Солотвинського ліцею Солотвинської селищної ради, Хімчинського ліцею «Інтелект» Рожнівської ОТГ Косівського району, а також для бажаючих здобувати вищу освіту за ОР «магістр». Викладачі ознайомили учасників зустрічі з перевагами навчання на Педагогічному факультеті, умовами вступу на навчання за спеціальністю «Соціальна робота» (освітні програми «Соціальна робота», «Соціальна педагогіка»).

Одна із консультацій (20.04.2022) була присвячена цьогорічним умовам вступу до магістратури на ОП «Соціальна педагогіка». У ході її проведення обговорено питання особливостей вступного фахового іспиту, терміни складання, а також умови навчання за контрактом, зокрема, написання мотиваційного листа. Надзвичайно приємно було поспілкуватися з нашими випускниками попередніх років ОР «бакалавр», які працюють за фахом, прагнуть до подальшого підвищення своєї професійної майстерності і готуються до вступу в магістратуру.

Абітурієнтам та їхнім батькам було запропоновано змістовну розповідь про особливості й соціальну значущість професійної діяльності соціальних працівників та соціальних педагогів. Увагу учасників консультацій акцентовано на таких перевагах навчання в Прикарпатському національному університеті ім. В. Стефаника, як: його високий рейтинг серед ЗВО України, велика кількість напрямів навчання, міжнародна співпраця й участь у міжнародних освітніх програмах, високий рівень викладання, потужні наукові школи, можливість особистісного та професійного зростання кожного учасника освітнього процесу ЗВО.

Зацікавлення в майбутніх абітурієнтів викликав перегляд відеороликів про особливості спеціальності, які розкрили у розповідях наші успішні випускники, а також ролики, створені безпосередньо студентами, де знайшли відображення події з навчальних буднів студентського життя, дозвілля, проходження волонтерських та виробничих практик, участь у наукових конференціях, олімпіадах, конкурсах та фестивалях.

Найпоширенішими запитаннями були наступні: які документи необхідно подавати, особливості навчання в ПНУ, можливість проживання в гуртожитку, працевлаштування після навчання, як написати мотиваційного листа. На всі запитання було надано ґрунтовні відповіді.

Дякуємо всім за участь в онлайн-консультаційних заходах!

Нагадуємо, що в травні місяці профорієнтаційні заходи продовжуватимуться у режимі онлайн. Запрошуємо всіх бажаючих долучатися!