Участь у міжуніверситетському онлайн-лекторії

28 березня в університеті розпочав свою роботу міжуніверситетський онлайн-лекторій. В рамках його проведення та вивчення навчальної дисципліни «Основи консультування» доцент Кулик І.В. спільно зі студентами групи СР-21 долучилися до онлай-лекції доктора психологічних наук, завідувача кафедри психології Тернопільського національного університету імені В. Гнатюка Орап Марини Олегівни на тему: «Психологічні особливості роботи з дітьми, які пережили екстремальну ситуацію».

Важливим акцентом лекції, що супроводжувалася презентацією, став розгляд психологічних особливостей роботи з дітьми, які пережили екстремальну ситуацію. Лектор ознайомила з поняттям екстремальної (кризової) ситуації, виділила фази та види екстремальних ситуацій. Професорка підкреслила важливість надати першу допомогу при симптомах стресу – зниження стресової напруги, запропонувала вправи на подолання стресу, які є особливо актуальними в умовах воєнного стану.

Лекція викликала значну зацікавленість слухачів, відбувався зворотній зв’язок та обговорення окремих питань.

Залучення до проведення гостьових лекцій науково-педагогічних працівників споріднених кафедр закладів вищої освіти сприяє активізації внутрішньої мобільності, висвітлення власних авторських методик, напрацювань та ефективнішому формуванню фахових компетентностей та досягненню відповідних програмних результатів навчання у здобувачів вищої освіти.

Щиро вдячні професорці Марині Олегівні за надзвичайно цікаву лекцію, нові знання та професійні навички.