Настановча нарада з питань організації та проведення виробничої (асистентської) практики магістрів спеціальності «Соціальна робота»

29 вересня відбулася настановча нарада з питань організації та проведення виробничої (асистентської) практики магістрів спеціальності «Соціальна робота», у якій взяли участь викладачі кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи і студенти груп СР-21м, СРСПз-21м. Згідно з наказом, цьогоріч практику проходитимуть 11 студентів денної та 12 – заочної форм навчання.
Керівник практики від випускової кафедри доцент Сабат Н. В. ознайомила студентів із наказом та програмою проходження практики. Керівники-методисти повідомили студентам мету практики, пояснили її завдання та зміст, порядок і терміни проходження, а також вимоги до оформлення її результатів та форму звітності.
Особливістю виробничої асистентської практики є те, що у її змісті передбачено такі види діяльності:
– навчально-виховна – зі студентами (структурування змісту лекцій, практичних занять, застосування методів, прийомів навчально-пізнавальної діяльності студентів; творче застосування інноваційних технологій навчання; проведення виховної роботи зі студентами);
– методична робота – ознайомлення з новими технологіями навчання, методикою виховної роботи зі студентською молоддю, вивчення досвіду викладачів закладу вищої освіти.
З урахуванням ситуації, що склалася, практиканти працюватимуть зі студентами з використанням технологій дистанційного навчання. У рамках дистанційного режиму роботи рекомендовано використовувати програми Viber, GoogleClassroom, Zoom, Skype, електронну пошту тощо.
На зображенні може бути: 11 людей, зокрема Nadiia Hloviak та Наталя Сабат та текст