ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ІНВАЛІДА

Студенти четвертого курсу спеціальності «Соціальна педагогіка» Педагогічного факультету ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» разом з доцентами кафедри Оксаною Ворощук та Богданом Мисак у рамках прийняття Генеральною Асамблеєю «Декларації прав дитини» та святкування Міжнародного дня інваліда відвідали Івано-Франківський навчально-реабілітаційний центр.

На основі опрацювання теоретичного матеріалу з курсу «Соціально-педагогічна діяльність з дітьми та молоддю з особливими потребами» та виконання низки практичних завдань студенти вміло організували роботу з вихованцями закладу.

Студенти працювали групами у всіх класах. Головним завданням, яке поставили студенти перед собою – це організувати роботу так, щоб дітям було весело, цікаво і вони були спроможні, в силу своїх індивідуальних особливостей, виконати поставлені перед ними завдання. Діти разом зі студентами готували новорічні листівки, прикраси на новорічну ялинку, готували маски, окуляри до фотозони.

Для знайомства студенти використали різні вправи, які дають можливість удосконалити комунікативні навички. Також у процесі роботи використали техніки роботи з папером, робота з тістом, вправи з піскотерапії, вправи на розвиток дрібної моторики пальців рук.

Всі дітки люблять коли їм дарують подарунки і знають, що не менш приємно дарувати їх самим, роблячи щасливими інших. Тому ми провели з дітьми гру “Ким ти хочеш бути”, в якій кожен за допомогою жестів показував омріяну майбутню професію.

 

Приємно вразило те, що діти дуже товариські, вони не сперечалися, ділилися одні з одними, у всьому допомагали і підтримували одне одного,  якщо щось не вдавалося з першого разу.