Підсумкова нарада з питань проходження навчально-ознайомлювальної практики в центрах соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді

10 травня 2022 року відбулася підсумкова нарада з питань проходження навчально-ознайомлювальної практики в центрах соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді студентами І курсу ОР бакалавр ОП Соціальна робота.

Підсумкова нарада розпочався вітальним словом факультетського керівника практики Іванни Кулик, яка наголосила на важливості практики у професійній підготовці майбутніх соціальних працівників. Це перша навчальна практика, яка стала початком професійного становлення майбутнього фахівця в галузі соціальної роботи.

Навчально-ознайомлювальну практику студенти денної та заочної форми навчання проходили в основному за місцем проживання студентів. Базами практики були благодійний  фонд «Карітас Івано-Франківськ УКГЦ», центри соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді, територіальні центри соціального обслуговування, служби у справах дітей та соціального захисту району, області та сусідніх областей.

Під час навчально-ознайомлювальної практики студенти ознайомилися з організаційною структурою, змістом, формами й методами діяльності баз практик; законодавчо-правовими актами, нормативними документами, що регулюють їхню діяльність; контингентом клієнтів; особливостями співпраці зі службами-партнерами; змістом, основними напрямами діяльності, професійними обов’язками соціального працівника.

На підсумковій нараді з питань проходження практики студенти представили фотозвіти та презентації, поділилися враженнями від проходження практики, спілкування з різними категоріями клієнтів, висловили побажання щодо удосконалення процесу проходження здобувачами освіти навчальної практики.

Вітаємо студентів з успішним завершенням першої у їхньому житті практики і бажаємо успіхів у всіх починаннях!