Освітній десант. Перформанс освітніх майстер-класів.

Доценти кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Людмила Березовська та Оксана Протас взяли участь у заході з підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників ЗВО «Освітній десант. Перформанс освітніх майстер-класів», що проходив у м. Львові 05 жовтня 2019 р.

Панельну дискусію на тему: «Навчання та викладання у ЗВО: зміни неминучі?» провели досвідчені фахівці – Неля Лебідь – співзасновниця тренінгового центру T-Update, керівник проекту «Освітній десант», канд. псих. наук, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Київського університету імені Бориса Грінченка; Юлія Бреус – канд. псих. наук, доцент кафедри управління Київського університету імені Бориса Грінченка; Леонід Ніколаєв – засновник центру розвитку особистості «TrainingBOX», кандидат психологічний наук, сертифікований коуч ECF Ukraine, доцент кафедри психології Переяслав Хмельницького ДПУ ім. Г.Сковороди та Олеся Іваненко, канд. юрид. наук, доцент кафедри цивільного та трудового права Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана.

Анонсовані спікерами майстер-класи присвячені сучасним підходам та методам викладання у ЗВО, а саме:
– Кейс-метод у викладанні.
– Тренінг – як активна форма навчання.
– «Як навчити студента бути командним гравцем?».
– Методи фасилітації у викладанні.
– Коучингові технології в освітньому процесі.
– Розвиток креативності у студентів.
– Стратегії поведінки у конфліктних ситуаціях.

Найбільшу зацікавленість викликали майстер-класи приурочені кейс-методу та методу фасилітації у викладанні та розвитку креативності у студентів; коучинговим технологіям та моделям AID, PRO та SCORE в коучингу, методом SWOT аналізу. Практикували з метафоричними картами, кубиками Rory’s Story.

Жваві дискусії учасників майстер-класів при обговоренні та написанні кейсів, робота в групах сприяли підвищенню професійної майстерності у роботі зі студентами, урізноманітненню підходів та методів викладання.