Участь викладачів кафедри у VI Міжнародній науково-практичній конференції з соціальної роботи «Розвивальний потенціал сучасної соціальної роботи: методологія та технології».

12-13 березня 2021 р. доцентка кафедри Лідія Тимків взяла участь в VI Міжнародній науково-практичній конференції «Розвивальний потенціал сучасної соціальної роботи: методологія та технології» й круглому столі «Перспективи соціогуманітарних практик в онлайн середовищі».

Учасниками конференції (модератор – завідувач кафедри соціальної роботи КНУ ім.Т.Шевченка Л.П.Люта) обговорювалися такі важливі питання, як: інституалізація соціальної роботи у сучасному суспільстві; перспективи соціального розвитку спільнот та особистості; розвивальні технології в роботі з різними категоріями клієнтів; розвиток особистості соціального працівника, а також освітні засади підготовки соціальних працівників до застосування розвивальних технологій.

У роботі конференції взяли участь науковці провідних вузів України і зарубіжних країн, зокрема, університету Миколаса Ромеріса (м.Вільнюс, Литва), Батумського державного університету імені Шота Руставелі (м.Батумі. Грузія), представники громадських організацій та державних структур, аспіранти і студенти. Своїми поглядами на сучасні проблеми соціальної роботи поділилися професори І.В.Данилюк, Б.Кетеван, А.М.Льовочкіна, О.М.Паламарчук, Т.В.Семигіна, О.В.Чуйко, Ю.М.Швалб.

На засіданні круглого столу (модератор – професор, доктор психологічних наук Ю.М.Швалб))  було обговорено низку тем, актуальних для системи освіти в умовах пандемії, а також відбулася змістовна дискусія за тематикою виголошених доповідей. Мета круглого столу полягала у виокремленні найбільш ефективних видів соціогуманітарних практик, які складаються в умовах онлайн середовища.

Учасники конференції та круглого столу відзначили своєчасність і значущість обговорюваних проблем, окреслили напрямки подальших теоретичних напрацювань та втілення їх у практичну діяльність галузей, пов’язаних з соціальною роботою.