Викладачі кафедри прослухали лекцію “Музикотерапія на тлі різних форм використання мистецтва в підтримці розвитку”

16 березня відбулася перша з шести запланованих он-лайн зустрічей з провідними фахівцями Польщі з циклу “Мистецтво в дії. Арт-терапія в практиці польських спеціалістів”. Із вітальним словом до слухачів звернулася керівниця науково-освітнього відділу Посольства Республіки Польща в Україні Єва Матушек-Загата.

Викладачі кафедри Надія Сабат, Наталія Сабат взяли участь в обговоренні важливої теми: “Музикотерапія на тлі різних форм використання мистецтва в підтримці розвитку”. Огляд теми проводив музичний терапевт, педагог, доктор наук у галузі педагогіки, науковий і дидактичний працівник факультету педагогіки та психології Люблінського університету імені Марії Кюрі-Склодовської, голова правління Польської асоціації арттерапії та Польської асоціації музичних терапевтів Кшиштоф Стахира. Доповідач зазначив, що арт-терапію розуміють по-різному. Іноді цій формі терапії помилково приписують діяльність, яка базується на використанні мистецтва, але, фактично, не є арт-терапією. На прикладі музикотерапії лектор пояснив, чим ця форма терапії через мистецтво відрізняється від інших форм використання музики, в т.ч. трудотерапія музикою або так званих музичних ліків (ang. Music Medicine).

Вдало доповнила лекцію презентація К. Стахири, збагачена прикладами із власної терапевтичної музичної діяльності й досвіду інших арттерапевтів.

Проект реалізують Посольство Республіки Польща у Києві та Польська асоціація арт-терапії.

В онлайн-зустрічі також взяли участь викладачі кафедри Ворощук О.Д. та Лемко Г.І.