ГОСТЬОВА ЛЕКЦІЯ «КЛЮЧОВІ АСПЕКТИ МОРАЛЬНОГО ВИБОРУ В СОЦІАЛЬНІЙ РОБОТІ»

21 квітня доктор педагогічних наук, доцент Роксоляна Василівна Зозуляк-Случик прочитала гостьову лекцію студентам 2-4 курсів спеціальності «Соціальна робота» та викладачам кафедри соціальної роботи Харківської гуманітарно-педагогічної академії на тему: «Ключові аспекти морального вибору в соціальній роботі».

 На початку лекції слухачі були ознайомлені з діяльністю та досягненнями Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника і, зокрема кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи. Детальніше зупинилася на особливостях освітньо-професійної програми ОР «магістр», запросивши студентів на навчання.

 В оприлюдненій лекції було розкрито зміст морального вибору особистості та охарактеризовано його роль у діяльності соціальних працівників. За допомогою структурної схеми етики соціальної роботи відображено взаємозв’язок між мораллю, професійною етикою, моральним вибором, цінностями. Детально охарактеризовано   ключові моральні цінності соціального працівника, його провідні моральні риси у контексті морального вибору фахівця.  Також у лекції було актуалізовано проблеми вибору етичних концепцій морального вчинку в соціальній роботі. Чітко окреслено сучасні типові моделі прийняття рішень соціальними працівниками.