Засідання підсекції соціальної педагогіки та соціальної роботи за участю студентів

     4 квітня у межах звітної конференції студентів університету за 2023 рік відбулося засідання підсекції соціальної педагогіки та соціальної роботи за участю здобувачів вищої освіти спеціальності «Соціальна робота» і викладачів кафедри (у змішаному форматі). З вітальним словом до учасників наукового дійства звернулася заступник декана педагогічного факультету з наукової роботи професор Оксана ЦЮНЯК, яка закцентувала на актуальності в умовах воєнного часу заявлених у програмі тем; з приємністю відзначила широке залучення до заходу студентів різних курсів; побажала всім плідної роботи. Керівник підсекції – завідувач кафедри доцент Іванна КУЛИК – закликала до цікавих насичених доповідей та дискусій, побажала учасникам творчих успіхів і Перемоги над ворогом, миру на нашій землі. Професор кафедри Галина МИХАЙЛИШИН наголосила, що такі заходи сприяють розвитку й поглибленню фахових знань та компетенцій здобувачів освіти і побажала всім продуктивної співпраці, творчої наснаги та наукових здобутків.

Студенти презентували свої напрацювання і відповідали на запитання присутніх. У виголошених доповідях піднімалися актуальні питання, зокрема: соціально-психологічна підтримка учнів в умовах війни; особливості адаптації українських дітей-біженців у Чехії; особливості адаптації та інтеграції
внутрішньо переміщених осіб; соціальна підтримка членів сімей учасників бойових дій; діяльність соціального педагога зі збереження психічного здоров’я школярів в умовах війни та ін. Особливе зацікавлення присутніх викликали виступи, у яких здобувачі освіти презентували результати власних наукових розвідок. Загалом засідання підсекції відбулося на високому науково-практичному та організаційному рівні, було достатньо інформативним і корисним.

За підсумками роботи підсекції відзначено й рекомендовано до друку у збірнику наукових праць студентів університету «Еврика–ХХV» тези таких повідомлень:
1. Технології медико-соціальної роботи у професійній діяльності соціального працівника. Автор – здобувач другого (магістерського) рівня вищої освіти Назар ГАЛІЙ. Науковий керівник – кандидат педагогічних наук, доцент Надія САБАТ.
2. Емпатія як компонент професійного становлення майбутніх соціальних педагогів. Автор – здобувачка другого (магістерського) рівня вищої освіти Ірина КНЯЗЕВИЧ. Науковий керівник – кандидат педагогічних наук, доцент Іванна КУЛИК.

До нагородження грамотами за змістовні виступи рекомендовано таких здобувачів:        1. Христину БОГДАН, здобувачку першого (бакалаврського) рівня вищої освіти. Тема виступу: Соціальна профілактика домашнього насильства над дітьми. Науковий керівник – кандидат педагогічних наук, доцент Оксана ВОРОЩУК.
2. Івана СЛОБОДЖУКА, здобувача першого (бакалаврського) рівня вищої освіти. Тема виступу: Особливості формування інклюзивного освітнього середовища для забезпечення всебічного розвитку дитини. Науковий керівник – кандидат педагогічних наук, доцент Оксана ВОРОЩУК.

Щиро вдячні всім учасникам за інтерес до наукового дійства, а також Захисникам України за можливість проводити такі заходи і тримати освітньо-науковий фронт задля нашої Перемоги!