ВИХОВАННЯ ПАТРІОТА УКРАЇНИ – ВАЖЛИВЕ ЗАВДАННЯ ВИКЛАДАЦЬКОГО СКЛАДУ КАФЕДРИ СОЦІАЛЬНОЇ ПЕДАГОГІКИ ТА СОЦІАЛЬНОЇ РОБОТИ ПЕДАГОГІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ

Крім здійснення освітньої діяльності на кафедрі соціальної педагогіки та соціальної роботи здійснюється патріотичне виховання студентів. Адже, на тут працюють науковці, які пройшли шлях офіцерської служби як у бойових частинах, так і в запасі на посадах військових психологів, соціальних педагогів та ін. Це завідуючий кафедри професор Ковбас Б. І., доценти кафедри Мисак Б. П. та Петришин Р. А..

Не можна не відзначити роботу доцентів кафедри, Ворощук О. Д., Зозуляк-Случик Р. В., Лемко Г. І., Комар І. В., Березовську Л. І., які регулярно проводять бесіди, круглі столи на патріотичну тематику, екскурсії для студентів у музеї, виїзди в міста, які прославились героїзмом: у Київ, Львів, Галич та в ін.

Задіяні до цієї справи і магістри, які були учасниками АТО/ООС, наприклад, Савуляк М.В. – вихователь Прикарпатського військово-спортивного ліцею-інтернату м. Надвірна, який нагороджений багатьма медалями, в тому числі, відзнакою Президента України, був поранений в ході бойових дій. З великим бажанням він проводить бесіди, розповіді про героїчні військові дії та ін. Також похвально, що пише магістерське наукове дослідження на тему: «Національно-патріотичне виховання старшокласників військово-спортивного ліцею як соціальна проблема» під керівництвом підполковника запасу, кандидата педагогічних наук, доцента кафедри Мисака Б. П..

Як результат національного, в тому числі, військово-патріотичного виховання, чимало наших студентів-випускників кафедри займають посади психологів, соціальних педагогів, військових вихователів, з честю виконують конституційний військовий обов’язок.

Слава Україні! Слава патріотам, захисникам України!

Автор кандидат педагогічних наук, доцент Мисак Б.П.