Онлайн-засідання круглого столу “Педагог: вчора, сьогодні, завтра”

19 березня для студентів 1 курсу ОР “магістр” спеціальності “Соціальна робота” заняття з навчальної дисципліни “Педагогіка вищої школи та професійна майстерність викладача” проведено у формі онлайн-засідання круглого столу “Педагог: вчора, сьогодні, завтра”. З повідомленням “Технологія коучингу в освіті” виступив студент групи СР-11м Назар Пилипів, який зауважив, що головним завданням сучасного закладу вищої освіти стає не передача певного обсягу інформації, а формування у студентів внутрішнього спонукання самостійно отримувати необхідні знання й досвід, бажання ефективно навчатися впродовж життя. Світова пандемія внесла суттєві поправки у навчальний процес, спонукала впровадити дистанційну форму отримання знань. У зв’язку з цим функція викладача трансформується у роль мотиватора. Тому актуальними і дієвими стають коучингові прийоми та технології.

В обговоренні магістранти охарактеризували педагогічну майстерність викладача та прояв її складових у різні часи; охарактеризували образ педагога в минулому, в сьогоденні та в майбутньому; зазначили позитивні й негативні наслідки впровадження інноваційних технологій у роботу викладача. До обговорення активно долучилися студенти групи СРСПз-11м Люда Бондарюк, Мар’яна Деренюк, Анна Пітиляк, Катерина Заєць, Іванна Шорбан.

Насамкінець учасники круглого столу зазначили, що зараз відбувається формування стратегії реалізації освіти в часи COVID-19, однак за будь-яких обставин визначальною у навчально-виховному процесі є взаємодія студента з викладачем.