ЩО ВИ ЗНАЄТЕ ПРО АУТИЗМ

2 квітня, у Всесвітній день поширення інформації про аутизм, відбувся просвітницький захід, ініційований Комунальною установою «Інклюзивно-ресурсний центр Івано-Франківської міської ради», громадською організацією «Центр психічного здоров‘я і реабілітації – Софія» та волонтерською спілкою студентів «Подих». До події, в рамках вивчення навчальної дисципліни «Патопсихологія», долучилася кандидат психологічних наук, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Лідія Тимків і студенти третього курсу, спеціальності 231 «Соціальна робота» (ОП «Соціальна педагогіка») педагогічного факультету Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.
Метою заходу було обговорення проблем сімей, які виховують дітей з розладом аутичного спектру, їх соціалізації та життєдіяльності. Захід пройшов у дружній, теплій атмосфері, не дивлячись на онлайн формат зустрічі.
Науковці Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Н. Когутяк, Ю. Сидорик, В. Мицько повідомили про діяльність громадських організацій у поширенні інформації про збереження психічного здоров‘я дітей, теоретичні здобутки в наданні психологічної допомоги дітям з аутизмом. Фахівці-практики З. Гретчук (директорка КУ «Інклюзивно-ресурсний центр Івано-Франківської міскої ради»), Т. Глуханюк (психолог ІРЦ) поділилися реальними, практичними методиками в роботі з дітьми, що мають розлади психологічного розвитку та надали практичні рекомендації стосовно безбар’єрної комунікації з дітьми з РАС.
Такі заходи є необхідними, адже мають практичне спрямування і надають можливість студентам побачити реальні проблеми дітей та батьків, які виховують дітей з аутизмом.
Дякуємо організаторам зустрічі, та депутатці Івано-Франківської міської ради фракції «Європейська Солідарність» Надії Когутяк за можливість долучитися до проведення онлайн заходу та почути корисну інформацію про проблеми сімей, які потребують кваліфікованої допомоги, підтримки і розуміння.