Студенти спеціальності «Соціальна робота» Педагогічного факультету пройшли практику в дитячому оздоровчому таборі «Артек-Прикарпаття»

У рамках Угоди про співпрацю студенти спеціальності «Соціальна робота» Вишнівська Богдана, Гаврилів Анна, Дзівак Ольга, Крушельницька Тетяна, Леньо Наталія, Лябига Ірина, Оленюк Тетяна з 10 по 30 жовтня 2021 року пройшли практику в дитячому оздоровчому таборі «Артек-Прикарпаття». Цей сучасний дитячий курортно-оздоровчий табір – чудове місце для оздоровлення, незабутніх вражень, активного відпочинку. Діти від 7-ми до 17-ти років, що приїхали у Трускавець з різних куточків України, проживали у комфортабельних номерах СПА-готелю «Женева», отримували чотириразове харчування.
Важливим є освітнє спрямування табору: діти продовжували навчатися дистанційно, і вожаті контролювали цей процес. Також наші студенти у рамках програми проводили заняття Мовного клубу, курсів акторської майстерності, конкурс «Міс і Містер грація», займалися з дітьми у Творчій майстерні, танцювальному гуртку. Дуже сподобалися відпочиваючим додаткові заняття зі стретчингу, які для них організували студентки групи СР-31 Оля Дзівак і Таня Крушельницька. Захоплюючі конкурси, вікторини, майстер-класи, тематичні вечори – далеко не повний перелік форм активного відпочинку дітей, які, завдяки підтримці студентів-вожатих, подарували відпочиваючим незабутні емоції. Студентки-вожаті танцювали з дітьми веселі анімашки, проводили проективні методики, психологічні тести, ігри на свіжому повітрі. Цікавими для дітей були конкурси загонових куточків, танцювальних батлів, битви хорів, ліги сміху тощо.
Методичну й організаційну підтримку студентам надавали викладачі-методисти кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи проф. Михайлишин Г. Й., доц. Кулик І. В., викл. Сабат Н. І., які спрямовували роботу вожатих на формування у дітей ціннісних орієнтирів, створення для них ситуації успіху, за якої вони могли б реалізувати власні здібності й таланти, оволодівати новими компетентностями.
Для студентів спеціальності «Соціальна робота» це був перший досвід діяльності вожатими. Звичайно, не все вдавалося одразу, проте дівчата дуже старалися, наполегливо вчилися й удосконалювали свої організаторські вміння. «Найціннішим для мене, – зізнається Ірина Лябига, студентка групи СР-31, – стали повага, любов діток із мого загону, їхні малюнки й обійми. Я вкотре переконалася, що робота з дітьми – це справді моє. З нетерпінням чекаю канікул, щоб мати змогу знову попрацювати вожатою в «Артеку»».
На підсумковій нараді з питань проходження практики студенти представили фотозвіти та презентації, поділилися враженнями від проходження практики, спілкування з дітьми. Виступаючі наголосили, що практика в дитячому оздоровчому таборі «Артек-Прикарпаття» стала джерелом натхнення, сприяла їхньому професійному та особистісному зростанню.
На зображенні може бути: 4 людини, зокрема Іванна Кулик та текст «лябига на екрані за допомогою психологчних методик lpa лябига наталяя сабат таня крушельниц ванна кулик e excited Peight 14:26 ольга заяць zgj-txkr-dki ще особи i»
На зображенні може бути: 18 людей, люди сидять, люди стоять та у приміщенні
На зображенні може бути: 6 людей, дитина, люди стоять та на відкритому повітрі
На зображенні може бути: 9 людей, люди сидять, люди стоять та у приміщенні